"A petition is a poem, a poem is a petition" - The Dreamers

2010 m. liepos 6 d., antradienis

labai asmeniška.

bet kokios liūtys negali nuplauti dabartinio mano šėlsmo ir lūkuriavimo viduje. dar trys vasaros. trys beprotiškos vasaros. ir nesvarbu, kad 2/3 pasaulio mano, jog tai absurdas, naivi idėja ir nesąmonė. tik vairuotojo teisių, tik automobilio ir santaupų, tik, tik, tik...
optimizmas liejasi per kraštus siekdamas pereiti siauriausius bulvarus, užuosti kavą ir pašokti gatvėje grojant patefonui. klausytis stebuklingo balso išryškinančio priebalses. žavingai nužingsniuoti grindiniu ir stebėti daugelį kojų iš lauko kavinės, kurios kėdes aplenkia tūkstančiai kvapų ir balsų. naktimis nemiegoti, įspūdžiams neleidžiant užmigti.
net negaliu nusakyti kaip visa tai turėtų būti nuostabu, nes niekada negalėjau to patirti. tegaliu paslaptėlėmis tikėtis šiurpulių, vos tik išvydus tai, ką tikiuosi išvysti, užuodus tą geltoną atspalvį nuotraukose ir sukikenti tarsi ir tobulo prancūziško filmo.


saldaus draugai,
staklininko dukra.

P.S.
nes avis ir briedis užuodžia stipriau nei žmonės.

2010 m. liepos 3 d., šeštadienis

o tu moki...?

Visu tuo domėtis pradėjau su draugučiais pažiūrėjusi "Stay" ("Pasilik"). Filmas iš esmės turi dvi siužetines linijas, kurios susipynusios tarpusavy. Vaikinas vairuoja automobilį kuriame sėdi jo tėvai ir mergina, jiems belekiant Bruklino tiltu sprogsta automobilio padanga ir keleiviai žūsta. Štai nuo šios akimirkos prasideda antroji siužetinė linija, kuomet viskas jau vyksta ( taip nusprendėme paskaitę komentarus ir šiek tiek pamąstę) vaikino sapne. Nenoriu atskleisti viso filmo, nes pradėjus pasakoti užsivesiu ir nebežinosiu kur nutraukti, tad tiesiog siūlau pasižiūrėti.

Aš prieš žiūrėdama filmą jau žinojau keletą jo paaiškinimo versijų, tad tai nesukėlė TOKIO efekto, bet iš esmės neužtenka pažiūrėti vieną kartą. Į filmą reikėtų gerokai pasigilinti ir ypač atkreipti dėmesį į detales, tai kas dedasi už veikėjų nugarų, žymėtis tam tikras frazes, bandyti "suvesti galus". Tačiau tikrai nesiūlau to daryti žiūrint filmą pirmąjį kartą, nes iš pradžių viskas atrodo ganėtinai painiai. Visgi tai nėra filmas skirtas plačiajai auditorijai ir jei jūs šiandien norite pasižiūrėti komediją, net nesistenkite suprasti šio filmo. Tiesiog vieną vakarą (arba rytą) paskirkite laiko pasigilinti, ir peržiūrėkite.

Taigi, norom nenorom perėjau į filmo apžvalgą ir visiškai atitolau nuo tikrosios temos. :) Peržiūrėjus filmą įsigeidžiau šiek tiek pasidomėti sapnais, o tiksliau tai jų valdymu, arba trancmalinėmis kelionėmis.
Kadangi dar neturėjau progos nubėgti į biblioteką ir pasidomėti literatūra apie fiziologiją bei sapnus, tai pasitelkiau tetulės gūglės pagalbą ir šiek tiek apsišviečiau.

Pasirodo, sapnų valdymas yra visiškai realus ir neišgalvotas dalykas, paprasčiausiai tam reikia daug praktikos. Atradau keletą patarimų pradedantiesiems, norintiems lavėti šioje srityje.

Pirmiausia reikia "prabusti sapne", t.y. suprasti, kad sapnuojate. Šitai galima padaryti išvydus save, savo kūno dalį ar kažką neįprasto, kas realybėje nelabai įmanoma. Patariama vos tik pasibaigus sapnui pasistengti prabusti ir jį pasižymėti. Vis žymint sapnus ir juos lyginant tarpusavy gali išryškėti tam tikros detalės, kurios ir būtų jūsų "raktas" į sapno valdymą. Žinoma, jei jūs sapnuodami jau tarsi ir pasieksite sapno valdymą, o jums per kelią perbėgs rožinė katytė, jūs galite pamesti savo realių minčių giją ir vėl paleisti sapną iš rankų.

Dar vienas patarimų, tai pratimas jūsų realybės pojūčiui lavinti. Bent jau porą kartų į dieną reikia sau užduoti klausimą: "Ar visa tai kas mane supa yra realu, ar aš nesapnuoju?", žinoma, atsakymas bus: "Taip", tačiau tai padės susivokti sapne. Taip pat, kas keletą valandų pravartu suskaičiuoti savo pirštus, patikrinti ar visos jūsų kūno dalys yra vietoje, kadangi sapnuose pasitaiko tokių atvejų, kuomet jūs atrodote, ne taip kaip tikrovėje.

Kol neturiu daug literatūros ir nesu apsiskaičiusi teta, negaliu daug postringauti, tačiau vos tik radusi laiko nubėgsiu į biblioteką ir pasidomėsiu daugiau.


Tai tiek,
pasapnuokit!
staklininko dukra.